Zwanger & Baby | Natascha Lubberding Zen Shiatsu, Amsterdam

Zwanger & Baby

Tijdens de zwangerschap is shiatsu een heerlijke vorm om te ontspannen, om verbinding te voelen met de baby en om de continue veranderingen in je lichaam te blijven volgen en balans te vinden. Meestal verlopen zwangerschappen zonder problemen maar er zijn verschillende klachten die tijdens de zwangerschap voor kunnen komen, die veelal met shiatsu te verhelpen zijn. Denk aan misselijkheid, nek-, rug-, en bekkenklachten, stemmingswisselingen, slaapproblemen, vermoeidheid, carpaal tunnelsyndroom, bandenpijn, bekkenbodemklachten, spataderen, vocht vasthouden en spierkrampen.

Zwanger worden

Soms duurt het langer om zwanger te worden. Om je lichaam in goede conditie te krijgen en blokkades of belemmeringen weg te nemen kan Shiatsu een goede ondersteuning zijn. Ik heb veel ervaring met het begeleiden van mensen die problemen hebben met vruchtbaarheid. We kijken samen naar leefstijl, voeding, balans tussen werk en privé. En met behandelingen zorgen we er samen voor dat je lichaam klaar is voor een zwangerschap. Soms is de weg lang en zijn mensen al jaren bezig. Dat is intensief en ingrijpend. Ook naast een IUI, IVF of ICSI traject kan Shiatsu goed bijdragen aan een goed resultaat.

De laatste weken van de zwangerschap

Als voorbereiding op de bevalling is Shiatsu heel geschikt: door de regelmatige ontspanning tijdens de behandelingen helpt dit ook om tijdens de bevalling goed te kunnen ontspannen.
De laatste weken voor de bevalling bereidt je lichaam zich voor op de bevalling. Shiatsu ondersteunt dat proces en helpt het lichaam zich voor te bereiden op wat er komen gaat. Als het lichaam en de baby er klaar voor zijn kan shiatsu ook de bevalling op gang helpen. Daarnaast kan ik je laten zien welke drukpunten fijn zijn om te gebruiken tijdens de bevalling.

Na de bevalling

Direct na de bevalling ondergaat het lichaam opnieuw heel veel veranderingen: van een baby in de buik gaat het lichaam over op voeding en zorg voor de baby buiten de buik. Ook mentaal is de verandering groot voor moeder en kind. Ter ondersteuning van het herstel na de bevalling en tijdens het ontzwangeren is Shiatsu heel fijn. Dit kan ook bij je thuis, al enkele dagen na de bevalling.

Shiatsu voor de baby

Bij de geboorte van de baby zijn de meridianen nog in ontwikkeling, maar het kind hééft al wel meridianen: bij de conceptie ontstaan de eerste meridianen die ten grondslag liggen aan de ‘gewone’ meridianen. Om de ontwikkeling van de baby te ondersteunen en verschillende mogelijke klachten te verlichten bij de baby (krampen, pijn, onrust, huiduitslag) kan ook de baby behandeld worden. Moeder en baby vormen zeker in het begin een eenheid en kunnen ook samen behandeld worden. Volgens het Japanse motto “wil je het kind sterk maken, moet je eerst de moeder sterk maken”: de verbinding tussen die twee is zo evident dat ze ook in de shiatsubehandeling niet los van elkaar gezien kunnen worden.

Cursus babyshiatsu

Om je kind zelf te leren behandelen met drukpuntmassage cursussen babyshiatsu voor ouders met kinderen. Ik doe dat in individuele sessies: je komt samen met je baby, een partner mag ook meekomen. Je leert kijken naar de behoeften van je kind, leert het kind aanwezig te zijn in zijn eigen lichaam en leert het kind te ontspannen en tot rust te komen. De sessie is niet alleen fijn voor de baby, maar ook de moeder leert haar eigen herstel te ondersteunen met oefeningen en ontspanning. Zie www.babyshiatsuamsterdam.nl


>

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8